Docentenhandleiding

Docentenhandleiding

Als u op zoek bent naar lesmateriaal voor het basisonderwijs waarbij de focus vooral ligt op creatief denken, dan kunt u prima zaken met ons doen. De lesstof is gemaakt conform de richtlijnen van het SLO. Ons lesmateriaal staat nadrukkelijk voor kritische denkvaardigheden, creatief denken en omdenken en vooral ook probleemoplossend denken. Uiteraard krijgt u bij onze lesstof een uitgebreide docentenhandleiding.


Werken aan sociale en culturele vaardigheden

Met de docentenhandleiding en het lesmateriaal heeft u perfect lesmateriaal in huis voor de creatieve vakken, materiaal dat aansluit op de 21e-eeuwse vaardigheden in het SLO. In onze lesstof passen we digitale media toe, bieden we leerlingen inzicht in media en reclame. We bieden in de docentenhandleiding aan hoe u met communicatie en begrijpen aan de slag kunt gaan en werken met het basisschoolmateriaal eveneens aan sociale en culturele vaardigheden. Leerlingen leren spelenderwijs leren en denken.

Contact opnemen

 

Docentenhandleiding

Afspraak maken

 


Er kunnen vakoverschrijdende lessen aangeboden worden

Het complete leerplan met docentenhandleiding loopt van groep 1 tot en met 8 en is zo gemaakt dat er vakoverschrijdende lessen aangeboden kunnen worden. Het aangeboden lesmateriaal mag gerust uniek genoemd worden. Dit omdat er een lesplan is met docentenhandleiding en een leerlingvolgsysteem op basis van persoonlijke interesse en kwaliteit. Natuurlijk zijn de richtlijnen van het SLO leidend, onze lesstof geeft echter iets extra’s. Zo is er extra aandacht voor duurzaamheid en ecologie, sociaal-emotioneel denken en reclame.

Docentenhandleiding werkt gemakkelijk en leerlingen gaan met plezier naar school

De docentenhandleiding maakt het de docenten gemakkelijk met duidelijke en korte handelingen voor docenten. U kunt overigens kiezen voor het volledige lesprogramma of losse lesmodules. Onze methode staat voor spelen en leren, voor digitaal en online duurzaamheid, kunst en cultuur en experimenteren en creëren. Een ding is zeker, zo gaan de leerlingen met heel veel plezier naar school.

Materiaal wordt in eenvoudige visuele stappen aangeboden

Behalve dat de leerlingen met meer plezier naar school gaan, wordt het de docenten ook een stuk gemakkelijker gemaakt. Het lesmateriaal wordt in de docentenhandleiding in eenvoudige visuele stappen aangeboden en leerlingen kunnen meteen aan de slag. Er is sprake van differentiatie per les met bijvoorbeeld achtergrondinformatie en culturele en theoretische kennis. Door de duidelijke docentenhandleiding met lijstjes kost het voorbereiden van lessen de docenten amper tijd. Daarmee is ons lesmateriaal uniek en bijzonder. Het is lesstof met iets extra’s en sterk gericht op de 21e-eeuwse vaardigheden. Met dus aandacht voor kritische denkvaardigheden en met ruimte voor creatief denken en omdenken.

Contact opnemen

 

Yeti and Yak

Y  Yeti Curriculum Design 
E 
T  (+31) 6 36 39 55 19
I  www.yeti-design.nl
Oostenwind 16, 6846 WD Arnhem
The Netherlands